Uspešne i zadovoljne žene vode Delta Holding

Miroslav Mišković, predsednik kompanije Delta Holding, u svojoj knjizi "Ja, tajkun" napisao je da je oduvek radije zapošljavao žene, a posebno mu je bilo važno da ih ima kao najbliže saradnike.

Miroslav Mišković, predsednik kompanije Delta Holding, u svojoj knjizi “Ja, tajkun” napisao je da je oduvek radije zapošljavao žene, a posebno mu je bilo važno da ih ima kao najbliže saradnike. Kako on smatra – žene su jednostavno bolje u poslu od muškaraca. 

Tim koji radi zajedno

Jedna od njih je Marija Desivojević, viši potpredsednik Delta Holdinga. Zadužena je za razvoj i strategiju poslovanja, kao i sektore informacionih tehnologija i korporativnih komunikacija. Kaže da ovu kompaniju izdvaja od drugih u našem okruženju to što većinu zaposlenih čine žene. Na pitanje kako izgleda biti desna ruka Miroslava Miškovića, odgovara:

“Ja ne vidim nas kao neke ekstremitet”, nego jedan tim koji radi zajedno. U timu koji upravlja Deltom svi smo različiti, i po godinama, i po iskustvu, obrazovanju, temperamentu, ali te razlike koristimo na najbolji mogući način, a to je da imamo jedan diversifikovan tim koji će uvek da reši sve probleme. Tako da mislim da predsednik kompanije nema desnu ili levu ruku, već ima tim koji zajedno želi da postiže uspehe, što pokazuju i rezultati”.

Uspešna žena mora da ima i skladan, ispunjen privatni život

Zorana Burlić je generalni direktor Delta Real Estate. Bori se sa izazovima gradilišta u različitim državama, urbanističkim razvojem lokacija, razvojem i osavremenjavanjem projekata, građevinskim budžetima, zakupcima, operativnim vođenjem real estate projekata nakon izgradnje itd. 

“Uspešnu ženu čine istrajnost, hrabrost, sposobnost da predvidi probleme i da ih uspešno prevaziđe, sposobnost da se samomotiviše i da ne izgubi elan, jer ona mora da vodi i inspiriše tim oko sebe. Put do uspeha traži da se iskreno dajete poslu koji radite, da imate nepresušan izvor energije, da budete hrabri. Tu su dileme i izazovi koji vas neminovno menjaju i iz kojih svakodnevno učite. Danas nije dovoljno da samo vredno radite. Morate biti inovativni, morate biti spremni na promene, na nove, ponekad revolucionarne ideje, kao i na to da ih sprovedete do kraja Uspešna žena mora da ima i skladan, ispunjen privatni život, jer bez toga nema balansa u životu niti nepresušnog izvora energije da se stremi ka višim ciljevima”, smatra Burlićeva.

Žene imaju veliko poštovanje u Delti 

Aleksandra Đurđević je generalni direktor kompanije Delta Auto. Kako tvrdi, voditi kompaniju je veoma kompleksno, ali se u svojoj suštini ne razlikuje od biznisa do biznisa, bilo da je u pitanju prodaja kozmetike ili automobila.

“Žene se u menadžmentu naše kompanije nisu tu zadesile usled polne pripadnosti, već je ključ uspeha velika podrška i poštovanje koju žene imaju u Delti. Žene na podršku reaguju tako što daju mnogostruko više zauzvrat. Dakle, tajna uspeha Delte u ovom slučaju nije samo postaviti žene na menadžerske pozicije, već im pružiti veliku šansu i podršku”, naglašava Đurđevićeva.

Izvor: BIZlife

Foto:  BIZLife photo

 

 

 

 

Prijava na newsletter

Pročitajte još: