Agropodrška – podrška razvoju ruralne ekonomije u Bačkoj

Regionalna razvojna agencija Bačka održala je konferenciju u Novom Sadu, povodom početka projekta Agropodrška - podrška unapređenju ruralne ekonomije u regionu Bačka.

Regionalna razvojna agencija Bačka održala je konferenciju u Novom Sadu, povodom početka projekta Agropodrška – podrška unapređenju ruralne ekonomije u regionu Bačka, koji je odobren kroz projekat UNDP-a Pomoć za trgovinu – podrška jačanju proizvođačkih kapaciteta agro-industrijskog sektora u Republici Srbiji, a koji je finansiran od strane Vlade Ruske Federacije. Cilj projekta je podrška razvoju ruralne ekonomije kroz održivo korišćenje lokalnih kapaciteta, kako bi se unapredio kvalitet života lokalnog stanovništva. Ukupna vrednost projekta je 23.160 dolara, a period realizacije je od novembra 2018. do jula 2019. godine.

Konferenciju je otvorila Nikolina Pupavac, koja je ukratko predstavila projekat. Marija Prokopić je održala prezentaciju o projektu, pružajući informacije o ciljevima projekta, kao i o aktivnostima koje će biti sprovedene u okviru projekta. Prisutnima se obratio i Goran Simeunović,  sa više informacija o projektu Pomoć za trgovinu- podrška jačanju proizvođačkih kapaciteta agro-industrijskog sektora u Republici Srbiji, koji implementira Program ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Izvor i foto: Regionalna razvojna agencija Bačka

 

Prijava na newsletter

Pročitajte još: